Where are you Bucharest? youtube facebook twitter gplus imdb

    RO | ENG

<   INTERVIU MEDIAFAX   >

Vlad Petri, la TIFF 2014: Montând "Bucureşti, unde eşti" am sesizat caracterul de spectacol al protestelor

Documentarul "Bucureşti, unde eşti?", de Vlad Petri, a fost proiectat joi seară la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca.
Regizorul Vlad Petri a povestit în interviul acordat MEDIAFAX că filmările pentru documentarul "Bucureşti, unde eşti?" au durat un an, în primele două luni mergând în fiecare zi în Piaţa Universităţii. "(...) apoi mai rar pentru că ce se întâmpla în Piaţă devenise un lucru unitar şi egal de la o zi la alta şi mai mergeam când se mai schimbau unele lucruri, când aveam intuiţia sau mă anunţau diverşi oameni că azi fac un alt fel de protest", a declarat acesta.

Montajul filmului a fost dificil, a spus Vlad Petri în interviul acordat MEDIAFAX, precizând că a fost foarte greu de găsit o direcţie a documentarului. "Cred că acum, dacă aş face din nou filmul, aş filma diferit şi aş urmări altcumva lucrurile. Sunt mulţumit de ce a ieşit, dar cumva ne-a fost greu în perioada de montaj să găsim o direcţie. Plecasem de la premisa unui film foarte revoluţionar, fiind în mijlocul protestelor nu puteam să le văd dinafară şi mi se părea că efectiv o să schimbe lumea lucrurile astea. Treptat, la montaj ne dădeam seama de caracterul ăsta de performance, de spectacol, de transformarea în altceva", a spus acesta.

De asemenea, Vlad Petri a spus că, în primele zile când a filmat protestele din 2012, i-a fost mai uşor, pentru că lumea nu îl cunoaştea. "(...) după ce am început să postez materiale, deja mă cunoşteau destul de mulţi şi îşi cam schimbau atitudinea când mă vedeau sau încercau să iasă bine cumva", a completat acesta.
Pe de altă parte, acesta a declarat că a filmat şi la protestele pentru Roşia Montană, având în jur de 80 de ore de material filmat. "În momentul ăsta, vreau ca următorul film să fie despre altceva. Nu vreau să fac doar filme despre proteste. Nu îmi place rutina", a mai spus acesta.

Puteţi citi interviul integral AICI.