Where are you Bucharest? youtube facebook twitter gplus imdb

    RO | ENG

<   MĂRCULESCU.RO   >

"Bucuresti, unde esti m-a enervat cumplit" - un articol de Cristi Mărculescu (publicat în 21.06.2014)

Bucuresti unde esti ar fi trebuit să fie contra-ponderea la Ich bin ein Dubist, ălalalt documentar pe subiect. Adică ceva echidistant și mult mai puțin penibil. Din păcate, lucrează cu același material uman (istericii din 2012), deci cu toate echidistanțele (și mdap, Vlad Petri încearcă să fie acolo, la proteste, dar să nu pactizeze cu jandarmii “sângeroși” sau cu victimuțele imaginate ale dictaturii Băsescu) tot m-a scos din absolut toți pepenii.

Pentru că este o sumă de istericale și de specimene din alea care prin 1990 ar fi dat flori minerilor și ar fi scandat nu ne vindem țara și ar fi votat în consecință, adică fix cu FSN. Mai apare și Claudiu Crăciun, marioneta lui USL, ca să mă umplu și mai mult de spune. Pentru nervi întinși la maxim nici hidrocefalăii de 50 plus, nici tembelii de 30 plus, nici pitecantropu in boxeri în ninsoare nu sunt recomandați.

marculescu

Cumva, însă, documentarul ăsta al lui Petri face ceva foarte bine (și foarte dezgustător): o galerie de portrete și o înșuire de moafte (revoluționare, nostalgice, de iliescu iubitoare etc). Pe scurt se vede și se aude ce mâna victimele dictaturii Băsescu în stradă: PROSTIA.

Oricum Bucuresti unde esti este terifiant de TRAGIC. Și nu doar pentru că cele de mai sus ci și pentru că eu, mai cinefil de meserie, am văzut documentarul ăsta. După revoluție, de Laurențiu Calciu. Un film insuportabil de bun și insurmontabil de deprimant. O filmare de discuție din piața Universității. Anul 1990. La fel de multă imbecilitate, la fel de mulți neanderthalieni. QED, futu-i nația, istoria și ororea să-i fut. După revoluție clarifică o chestie: încă din 1990 NU AVEAM NICIO ȘANSĂ. Ca țară, dar mai ales ca societate. București unde ești este un remake, 22 de ani mai târziu. ADN-ul a rămas intact, prostia e tot acolo.

Puteţi citi întreg articolul pe site-ul Mărculescu.ro