Where are you Bucharest? youtube facebook twitter gplus imdb

    RO | ENG

<   FILME - CĂRŢI   >

"Jurnalul evenimentelor din 2012 – un portret intim, personal, despre oameni şi poveştile lor din stradă."

Vlad reușește performanța de a se întinde deasupra Bucureștiului și de a prinde cu camera toate direcțiile luate de către manifestări de-a lungul unui an întreg, de la înființarea unui partid până la suspendarea președintelui și repunerea lui în funcție, prin surprinderea emoțiilor manifestanților, supărărilor, tulburărilor, precum și a încălcării drepturilor cetățeanului, fie el și turmentat.

Până la urmă e o societate turmentată, deci cu ce drept să lovim în bietul cetățean?! Tulburătoare este însă calitatea umană prezentată de către camera spectator, la fel de tulburătoare este și inconsistența sau lipsa de solidaritate a celor prezenți în stradă. Și foarte dureroase sunt situațiile care au stârnit hohote de râs în sală, de multe ori având senzația că mă aflu la cea mai bună comedie a anului 2014.

filmecati

Dar nu, nu era decât reprezentarea a ceea ce se credea a fi o nouă revoluție în 2012! Să fie talentul regizorului care a adus nota de tragi-comedie sau e pur și simplu poporul român?! Tulburătoare este durata de timp pe parcursul căreia s-au desfășurat aceste manifestări. Unde s-a aflat Bucureștiul de-a lungul acelui an? Unde m-am aflat eu? Sunt niște întrebări la care cunoaștem cu toții răspunsul, dar la care nimeni nu va oferi un răspuns onest pentru o perioadă îndelungată de timp sau poate niciodată.

Puteţi citi întreg articolul pe site-ul Filme-Cărţi.