Where are you Bucharest? youtube facebook twitter gplus imdb

    RO | ENG

<   ELIBERART   >

"Despre noi – București, unde ești?" - un articol de Georgia Moraru (publicat în 12.07.2014)

București, unde ești? e rezultatul consecvenței și talentului lui Vlad Petri. Asta ar fi primul lucru care mi-ar veni în minte, dacă ar fi să rezum totul într-o singură propoziție. Mult prea puțin. Fiindcă documentarul său mi se pare imposibil de ignorat, motiv pentru care am ţinut neapărat să scriu despre el.

Regizorul lasă camera să spună povestea, să înregistreze realitatea și își păstrează rolul de narator pentru montaj. Montaj în care mi-e greu să cred că nu s-a implicat, alături de Gabi Băsălici, cel pe care-l creditează. O primă calitate, în ceea ce privește montajul este alegerea de a structura episoadele filmate pe capitole, și anume Protestul, Oamenii, Suspendarea.

eliberart

Pe lângă intenția de a face ordine într-un material cât se poate de voluminos, cele trei părți descriu un fel de traseu care pornește de la cadrul larg, tumultul manifestațiilor, ajunge la actanți, cu toate particularitățile și divergențele lor, și se încheie într-o formă mai mult sau mai puțin de rezoluție. În același ritm, tensiunea de la început scade, discursul lui Petri devine tot mai explicativ, mai concentrat.

Puteţi citi întreg articolul pe site-ul Eliberart.